sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Virkattuja herkkupaloja taaperolle


Meidän taaperon lempileikkejä on leivonta. Se aivan oikea leivonta, ja totta kai myös leikkikeittiöleivonta.

Leikkikeittiön alle on piilotettu piknikviltti, jonka pikkuinen kaivaa sieltä esille monta kertaa viikossa. Toisinaan sen päällä syödään aamupalaa (joka maistuu paljon paremmin pikniktunnelmissa olohuoneen lattialla kuin keittiön pöydän ääressä). Useimmiten piknik on kuitenkin pehmoille, joiden eteen katetaan jos jonkinnäköistä ruoka-annosta.

Yllätin pikkuisen "leipomalla" langasta miniherkkuja leikkikeittiöön. Pinterest antoi kivoja ideoita, mallit herkkuihin jalostuivat kuitenkin virkkuukoukku kädessä.

Virkatessa en useimmiten katso mallia mistään, teen vain oman mielen mukaisesti. Jälki on aina koekappaleissa juuri sen mukaista, hieman sinne tänne vievää ja kokeilevaa, mutta mielestäni juuri siksi myös puhuttelevan kaunista. Taaperoa pienet kauneusvirheet eivät haittaa, leikkikeittiön herkut kulkevat pitkin taloa ja niitä maistellaan niin leikisti kuin oikeastikin. Siksi näihin herkkuihin valitsinkin kestävät ja turvalliset puuvillalangat, joiden päättelyyn kiinnitin erityistä huomiota.
  

Pienet herkkupalat ovat kivan nopeita valmistaa. Näitä syntyy varmasti lisää kevään mittaan. Suursuosikiksi nousi jäätelö, joten seuraavaksi lähden jalostamaan jäätelömallia kauniimpaan suuntaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti